Exposanten

Verheug je nu al op de overheerlijke koffie, met bezieling gezet, door Moving Coffee.
‘Het bereiden van een goeie kop koffie is een beleving, of je haar nu zelf maakt of het wordt voor je gedaan, het is een moment om even stil te staan en van te genieten, intens te beleven.’
www.movingcoffee.nl

HortiServices biedt nu voor volkstuinders de mogelijkheid om plaaginsecten in de kas te bestrijden met biologische bestrijders! Sluipwespen tegen witte vlieg en roofmijten tegen spint zijn nu ook beschikbaar voor amateurtuinders. Volg de lezing van  eigenaresse Andrea Disco op Groene Passie.
www.hortiservices.nl 


Betula Kruiden voor veel voorkomende ongemakken zoals wondjes, insectenbeten, blauwe plekken of kloven. Betula Kruiden maakt handige en werkzame producten op basis van heilzame planten uit eigen tuin. Kruidenmiddelen gebaseerd op eeuwenoude traditie.
www.betula-kruiden.eu

Smultuin met het eBook Bloemenoogst en het eMagazine Smultuin.
 Nergens vind je meer expertise over moestuinieren plus supermooie foto’s uit de praktijk.
Claudia geeft ook een lezing over haar nieuwe eBook Bloemenoogst en over Smultuin.
www.smultuin.nl

Deborah Megens is jullie herborist (kruidendeskundige) en kok met een enorme kennis van culinaire kruiden en auteur van het boek ‘Kruiden – kweken en koken voor binnen en buiten’. Voor het zelf kweken van kruiden heb je geen grote tuin nodig. Een klein hoekje is al genoeg om een paar planten neer te zetten. Gebruik een stel potten op je balkon, een plekje in de geveltuin of probeer eens verticaal te tuinieren.
Facebook-pagina van Deborah

 

Hogelandshoeve met jams en chutneys plus een heel mooi assortiment kruidenplanten voor de keuken. Verder is er nog informatie over de creatieve workshops die je kan volgen op de hoeve.
www.hogelandshoeve.nlDe Bolderik met wilde bloemenzaden
De Bolderik teelt op de biologische kwekerij een grote variatie aan wilde planten soorten en er zijn een aantal proefvelden met wilde bloemenweidemengsels. De wildbloemenmengsels worden speciaal voor de klant samengesteld. De meer dan 300 soorten worden ook los verkocht.
www.debolderik.net


Uitgeverij Jan van Arkel met boeken over ecologisch tuinieren en permacultuur
www.janvanarkel.nl

De Groeneboekenshop wil bijdragen aan een duurzaam en groen bewustzijn. Dit doet de Groeneboekenshop door de vele groene boeken die er zijn zichtbaarder te presenteren zodat ze makkelijk te bestellen zijn.
www.groeneboekenshop.nl

 


Wereldzaden heeft zaden & zaai- en kweekartikelen, zoals kweekbakjes, kasjes, steekettiketten, de Flessebroes, bamboe- en tonkinstokken, zaadstrooiers, snoeischaren enzovoort.
www.wereldzaden.nl

De Tuinen van Weldadigheid met de grootste collectie bijzondere groenten en aardappelen van Nederland. Door de Tuinen van Weldadigheid worden oude gewassen in stand gehouden. Sommige aardappelen, bonen of andere groenten zouden anders misschien wel uitsterven.
www.detuinenvanweldadigheid.nl

 


Gezondheidspreventie staat bij Mirakelhof hoog in het vaandel.
Om een goede gezondheid te behouden heb je de juiste kennis nodig. Mirakelhof helpt jou hierbij graag door de kennis van preventieve  gezondheidszorg over te dragen. Tijdens de beursdag geeft therapeute Sophie Hu een lezing “De ondenkbare connectie tussen mensen en natuur”. Iedereen is welkom om deze gratis bij te wonen. Ook voor lekkere en gezonde vega voeding ben je aan het juiste adres.

www.mirakelhof.nl


NIEUW
en nog zonder website en foto’s: de meest charmante tuinsproeiers rechtstreeks geïmporteerd uit Engeland.  Deze tuinsproeiers maken de mooiste patronen in de lucht!

J & A Dachsanierung heeft allerlei methoden om het dak van je huis milieuvriendelijk te reinigen en te impregneren plus diverse methoden om je huis milieuvriendelijk te isoleren. J & A is gevestigd in Duitsland, maar werkt ook in heel Nederland. Naast de dakreiniging en isolatie kan je terecht voor al je vragen over duurzaam bouwen en je huis onderhouden.
www.anton-dakacryl.nl

OHJAJA met de meest geweldige plantenvoeding, puur plantaardig. Na jarenlange research is het gelukt om de werkzame stoffen uit compost te bewaren en beschikbaar te maken voor iedereen die graag zijn planten optimaal wil zien groeien en bloeien.
www.ohjaja.nl

Hele mooi aquarellen in combinatie met de meest lekkere bonbons aller tijden.
www.ateliervreeburg.nl

Miss Wildpluk komt met een lezing over Wildplukken en haar boeken ‘Liever lokaal’ (winnaar van het Gouden Kookboek 2015) en de Wilde Kalender. Miss Wildpluk is bezig met haar derde boek en vertelt je allerlei wetenswaardigheden over wildplukken.
www.elsjebruijnesteijn.com

Bandus bamboekwekerij richt zich op het kweken en de verkoop van bamboeplanten, lotus, eucalyptus en andere winterharde exotische planten voor toepassing in (particuliere) tuinen.
www.bandus.nl

Van der Plancke met een zadenshop (1800 soorten!) van diverse leveranciers zoals Tuinplus, Van Hemert, Franchi en Johnssons. Van der Plancke heeft ook biologische zaden van de Bolster, Buzzy Organics en Sluis.
www.vanderplanckewinkel.nl