Deelnemers

Deelnemers van Groene Passie
op 24 & 25 november in Heiloo


DAS WILDE komt met Wilde Etherische Oliën.
Wilde planten groeien en bloeien in de hoge bergen, diep in het bos en midden in de woestijn, zonder enige hulp van mensen. Aromatische bomen en planten bevatten etherische olie als deel van hun verdedigingssysteem, het is als het ware hun immuunsysteem.  Wilde etherische olie kent talloze toepassingen, waarover je meer kan leren op Groene Passie.
www.daswilde.eu
_________________________________________________

Michèle’s Keuken is koken met passie! Michèle hoopt jullie te inspireren met haar kookkunsten zodat jullie veel plezier aan koken gaan beleven. Haar recepten zijn niet moeilijk en voor iedereen toegankelijk. Michèle komt met twee overheerlijke soepen en diverse toppings die je zelf kan kiezen.
www.micheleskeuken.nl
_________________________________________________

Bio Bee’s zijn een productreeks van Tineke van Hulst. Na het zien van een documentaire over de Plastic Soep in onze zeeën en oceanen wist Tineke dat ook bij haar het roer om moest en ging ze op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven. Ze vond deze in de vorm van met bijenwas en jojoba-olie bewerkte bewaardoekjes en noemde ze Bio Bee’s . Daarnaast is  er nog een mooi assortiment bewaarzakken voor groente en fruit. Tineke vertelt je er graag alles over op Groene Passie!
www.biobees.nl
_________________________________________________

Bloem en Kruid
Gezonde, verantwoorde, veganistische, glutenvrije en/of suikervrije lekkernijen. Hartig en Zoet!
_________________________________________________

Kitalpha Alpaca’s van Bianca Vriend uit Schellinkhout is van de partij op de Groene Passie. Alpaca’s zijn niet alleen bijzonder om te zien. Ze produceren één van ’s werelds meest hoogwaardige natuurlijke vezels. De wol is heerlijk zacht, kriebelt niet en is vele malen warmer dan schapenwol. Op de beurs kunt u de alpaca’s bewonderen en u treft er een kraam met producten van alpacawol.
_________________________________________________

Hey Bisco is in de vroege jaren 90 ontstaan tijdens reizen naar Tasmanië, een eiland ten zuidoosten van het Australische vasteland. Hey Bisco importeert een uitgebreid assortiment outdoor-kleding, schoenen en laarzen, hoeden en producten die je nodig hebt om het Nederlandse winterweer te trotseren.
www.heybisco.nl
_________________________________________________Gerhard Jannink
komt met zijn bedrijf Agriculture of tomorrow. Wacht even met het kopen van tuingereedschap! Gerhard ontwerpt en maakt ergonomische gereedschappen om te tuinieren en om je erf schoon te houden, zoals de prijswinnende holle schoffel. Gerhard demonstreert ze graag. Verder kom je van alles te weten over de invloed van de planeten op je planten.
www.agriculture-of-tomorrow.eu
_________________________________________________

Imkerij Polderbijen wordt gerunt door Lydia Klok, een imker met tientallen jaren ervaring en passie voor haar werk. De bijen volken staan in de Wijdewormer en in de omgeving Purmerend en Zaandam. Lydia geeft ook rondleidingen en de workshop kaarsen maken. De rondleidingen en de workshop worden in de imkerschuur gegeven met een geheel eigen sfeer. Lydia vertelt je op Groene Passie alles over haar ervaringen met bijenhouden en je kan ook met al je vragen bij haar terecht.
www.polderbijen.nl
_________________________________________________

Vuur fascineert ons al sinds het begin van de mensheid. Het heeft de mens zijn ontwikkeling, zijn vrijheid en zijn geluk gegeven. Het maken van houtvuur is én blijft een geliefde bezigheid voor velen.  Het vlammenspel, de warmte en de energie blijft een magisch gevoel geven. Al deze elementen vormen de basis van het FRIDAELhoutgasfornuis. Door een speciale techniek haalt het zijn brandstof uit hout en ander organisch materiaal. Koken krijgt hiermee een nog groter gevoel van vrijheid.

www.fridaelwoodgasstove.com
_________________________________________________


La Maglieria di Enza
‘Live’ wol spinnen en producten van wol, zoals handgemaakte sokken, kousen & omslagdoeken.
_________________________________________________

De naam van het bedrijf is ontstaan uit de namen van de zusjes Bianka en Ildiko. De zusjes hebben van hun hobby een serieus bedrijf gemaakt. Ildiko woont in Noorwegen en runt daar haar BiKo’s en Bianka runt BiKo’s in Nederland. Inmiddels is de grote droom om met een oldtimer bus op markten te gaan staan uitgekomen. De BiKo’s bus is een feit met fantastische zelfgemaakte kleding en handgemaakte producten. De zusjes doen dit alles met heel veel plezier en enthousiasme.

www.bikos.nl
_________________________________________________
Met het oog op welzijn voor mens, dier en natuur brengt Ha-Ra unieke, biologische en hoogwaardige producten op de markt. Het merk Ha-Ra is een begrip als het gaat om milieuverantwoord omgaan met de verzorging van jezelf en je omgeving.
www.ha-ra.nl
_________________________________________________

Boeken van Peter
‘Tuin, kunst, koken en/of dier – de mooiste boeken vind je hier.’
Een uitgebreid assortiment antiquarische boeken, verzameld en gepresenteerd door Peter Heijne.
Speciaal voor Groene Passie verzameld Peter al een paar maanden tuin-, kook- en kunstboeken.
_________________________________________________


Ecotuintje is de webshop voor de milieubewuste tuin-fan.
‘Wij proberen de wereld een stukje mooier en duurzamer te maken, beginnend in jouw en onze tuin! 😉 Waar we ooit begonnen met het maken van duurzame moestuinbakken, hebben we in ecotuintje het assortiment flink uitgebreid. We proberen in de loop van de komende jaren hiermee verder te gaan, zodat we uiteindelijk echt alles kunnen aanbieden wat we echt gaaf vinden voor in een duurzame tuin.’
www.ecotuintje.nl
_________________________________________________

Van der Plancke met een zadenshop (1800 soorten!) van diverse leveranciers zoals Tuinplus, Van Hemert, Franchi, Johnssons plus biologische zaden van de Bolster, Buzzy Organics en Sluis.
www.vanderplanckewinkel.nl
_________________________________________________

Bandus bamboekwekerij richt zich op het kweken en de verkoop van bamboeplanten, lotus, eucalyptus en andere winterharde exotische planten voor toepassing in (particuliere) tuinen.
www.bandus.nl
______________________________________

De Tuinen van Weldadigheid met de grootste collectie bijzondere groenten en aardappelen van Nederland. Door de Tuinen van Weldadigheid worden oude gewassen in stand gehouden. Sommige aardappelen, bonen of andere groenten zouden anders misschien wel uitsterven.
www.detuinenvanweldadigheid.nl

__________________________________________

Schildpad Boeken is een kleine, onafhankelijke uitgeverij.
Twee van de reeksen (Anastasia en Voyagers) bestaan uit boeken die zich bij uitstek lenen voor slow-reading. De verbeelding en de herinnering prikkelend voor wie toe is aanonalledaagse ziens- en zins- en zijnswijzen en uitgedaagd wil worden zijn/haar onafhankelijk denken te prikkelen en te scherpen.
www.schildpadboeken.nl
__________________________________________

Leren maaien met de zeis!
Maaien met de zeis is niet moeilijk, heel leuk en helemaal niet ouderwets. Het is zelfs een ambacht dat een heuse revival doormaakt. Eigenaresse Sandy van den Ban is opgeleid door de Oostenrijkse zeisvereniging. Sandy geeft zeislessen in Zuid-Holland en verkoopt materialen op het gebied van maaien met de zeis.
www.zeisles.nl
__________________________________________

Eieren worden geklutst, het meel wordt gezeefd en de vormen worden gevuld. De oven staat vol en het moment van wachten breekt aan. Maar dat wachten is het zeker waard, weet Tante Cornelia. De keuken vult zich met heerlijke geuren zodra de ovendeur weer open mag en er ontstaat een wereld van goudgele cakes, smeuïge taarten en romige crèmes. Weet wel…….voor Tante geen poespas en tierelantijntjes maar rustiek en (h)eerlijk.
www.dekeukenvantantecornelia.nl

_________________________________________________BETWEEN THE BURRS

Meer dan geweldige koffie in een ex-brandweerwagen uit Nederland, oerdegelijk en niet kapot te krijgen. De wagen is geheel zelfvoorzienend door het gebruik van een espressomachine op gas in combinatie met een accupakket. BETWEEN THE BURRS werkt hierdoor dus ook in alle stilte, geen vervelende stinkende aggregaat die kabaal staat te maken achter de bus!
www.betweentheburrs.com
_________________________________________________Pom-Pie – hartige taartjes
Pom-Pie is een bedrijf dat heerlijke ambachtelijke pie’s produceert. Een pie (ofwel pastei) is een hartig taartje dat alleen even in de oven verwarmd hoeft te worden en dan gegeten kan worden als maaltijd, lunchgerecht of als snack. De pie’s van Pom-Pie worden zorgvuldig en met veel liefde met de hand gemaakt. Alle pie’s zijn goed gevuld met hoogwaardige ingrediënten.
www.pom-pie.nl
_________________________________________________La Barbiera

Jannie & Gerard Barbiers maken zelf overheerlijke wijn en vertellen jullie ook graag hoe ze dat allemaal doen.
www.facebook.com/people/LA-Barbiera
__________________________________________


Strohplatz is een zo zelfvoorzienend mogelijke leer- en rustplek in de bosrijke glooiende heuvels in de Eifel in Duitsland. Strohplatz geeft in Nederland de cursus zelfvoorzienend leven (off-grid) aan. Niels Gorisse, eigenaar van Strohplatz, zal op Groene Passie al je vragen over zelfvoorziend leven beantwoorden.
www.strohplatz.com
__________________________________________

Je leeft met uitdagingen, indrukken en grenzen en veel electronica en straling.
Verwerk je prikkels niet helemaal, dan leidt deze stress tot meer onrust en onttrek je mineralen uit je lichaam wat nog meer tot onrust leidt.  Ferry Burger van LifeEnergy heeft een breed assortiment producten om je te helpen, zoals magnesium, adaptogene thee, watervitalisatie plus stralings- en nulpuntenergiemiddelen.
www.lifeenergy.nl
_________________________________________________PLAYSTANDS
Uren speel plezier in deze zelfgemaakte robuuste speelhuisjes of playstands.
Kom ter plekke spelen op de beurs en bekijk de mogelijkheden voor thuis!
_________________________________________________


Regina Vintage komt met de allermooiste en speciaal voor Groene Passie geselecteerde vintage-kleding. Laat je verrassen door bijvoorbeeld de meest beeldige bloemenjurken of lekker warme kleding van wol.
_________________________________________________

Hint Teddy van Beren atelier Teunie Albers komt met de allermooiste handgemaakte teddyberen naar Groene Passie. Met een beetje geluk zijn er dan ook hele mooie Teddy Tuinberen 🙂
www.hintteddy.com
_________________________________________________

Charlotte Truijens komt met haar geweldige handpannen.
Laat je betoveren door het magische geluid van deze mooie muziekinstrumenten.

www.charlottetruijens.nl