Zaadbommen

Samen  maken we de wereld (weer) mooi!

Veel mensen hebben slechte resultaten als ze bloemen of decoratieve groenten zaaien. Ze zaaien te diep of geven overvloedig water waardoor alle zaden naar een plek spoelen. Het resultaat is dan treurig. Daarvoor is er een oplossing: zaadbommen maken. Josie Jeffery heeft er een heel leuk boek over geschreven. Bestel het boek gewoon in je plaatselijke boekhandel. 

Heb je geen tijd of zin om zelf zaadbommen te maken? Dan kan je ze ook bestellen. Het team van Groene Passie heeft jarenlange ervaring met het maken van zaadbommen. Je krijgt een mix van hoge, middelhoge en lage bloemen die je in een pot of plantentas (tip!) kan laten groeien of gewoon in de grond. Per zaadbom heb je ongeveer 30 x 30 cm nodig (oppervlak van een stoeptegel).

De zaadbommen van Groene Passie hebben de vorm van een kleine zadenburger omdat het beter groeit. De zaden zitten in een mengsel uit rode klei, potgrond en vermicompost (wormenpoep) zodat er al enige voeding bij zit en je boeket goed gaat groeien. Alle ingrediënten zijn zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen geteeld of geproduceerd. 

Je kan de zaadbommen ook bestellen. Stuur dan even een mail naar bea@groenepassie.nl en geef aan hoeveel zaadbommen je wil ontvangen.

Prijzen:
1 zaadbom voor 2 Euro
3 zaadbommen voor 5 Euro
7 zaadbommen voor 10 Euro
De prijzen zijn incl. btw en excl. verzendkosten. 
Grotere hoeveelheden voor feestjes of andere gelegenheden zijn op maat naar wens. 

Zelf maken is natuurlijk nog veel leuker. Bestel een pakket om met een groep een flink aantal zaadbommen te maken. Die kan je dan ook op plekken gooien waar het gras net gemaaid is of andere kale stukjes aarde. 
Je krijgt een pakket op maat naar wens. Info via bea@groenepassie.nl

Alvast heel veel plezier met de zaadbommen!