EquiTerra

EquiTerra geeft de combinatie van paardenhouderij, permacultuur en voedselbossen vorm. EquiTerra is geen baanbrekend nieuw experiment. Het is de toepassing van oude kennis in een eigentijdse vorm.

Iedere moestuinder weet dat paardenmest een perfecte voeding voor zijn gewassen is. Karrevrachten paardenmest worden met aanhangwagens opgehaald om op de moestuintjes te gebruiken. Hetzelfde geldt voor maneges, daar wordt de mest opgehaald om op het land van agrariërs gebruikt te worden.

Dit alles vraagt veel moeite & kosten en kan veel beter. Laten we de paardenhouderij gebruiken om ter plaatse ook geweldige tuinen aan te leggen met inheemse en eetbare gewassen. Er is inmiddels genoeg expertise om dit met groot succes uit te voeren. Pioniers op het gebied van permacultuur en voedselbossen laten ons zien hoe dat kan.

Wilde, inheemse gewasssen produceren precies dat voedsel, dat we nu in deze moderne tijden missen. Vrijwel alles voedsel wat we in supermarkten en zelfs in natuurvoedingswinkels kopen is te gecultiveerd om gezond voedsel te zijn. Tegenwoordig groeit alles in monoculturen, terwijl biodiversiteit de sleutel tot succes is. Met EquiTerra maken we dat mogelijk.

Groene Passie | EquiTerra
Beate Maria Möllers
bea@groenepassie.nl
www.groenepassie.nl