Wildplukken is fantastisch! Niet zaaien en planten, wel oogsten. Wilde kruiden hebben volop belangrijke voedingsstoffen die je anders niet of nauwelijks in gekweekte voeding tegenkomt.
Je kan het jaar rond wildplukken, behalve als het vriest. Dan laat je de natuur met rust. Als het vriest geniet je van gedroogde kruiden. Bijzonder krachtig zijn groene brandnetelzaden, die oogst je in de late zomer of vroege herfst. Oogsten gaat het best bij volle maan, mits het droog is natuurlijk.
Als het goed is kan je nog een exemplaar van ‘Culinaire inspiratie: Wildplukken’ bemachtigen met columns uit de krant van een paar jaar geleden. Nog steeds actueel, ieder jaar weer!
In plaats van een nieuw boek komen er wekelijkse online lessen met wetenswaardigheden, opdrachten en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met wilde planten, struiken en bomen.
Heb je interesse om de online lessen te volgen? Stuur dan even een mail naar bea@groenepassie.nl voor verdere info.