Exposanten

De Groeneboekenshop wil bijdragen aan een duurzaam en groen bewustzijn. De Groeneboekenshop is een initiatief van Uitgeverij Jan van Arkel (www.janvanarkel.nl). De shop ligt in het verlengde van de uitgeefmissie: publicaties uitbrengen die bijdragen aan een duurzame en leefbare wereld.
www.groeneboekenshop.nl


Tuinfee Rascha Wisse is een ervaren wildplukster en heeft diverse ecologische tuinprojecten. Rascha is ook een expert bij de Medicijnfabriek.
www.groenezon.nl


SVEN HOOGERHOUD heeft van zijn hobby zijn beroept gemaakt. Met zijn bedrijf Mandenvlechterij de Kim steekt hij het reguliere vlechtwerk in een moderne jasje. Sven werkt altijd op de grens van ambacht en kunst. Sven geeft workshops in het zuiderzeemuseum.
www.zuiderzeemuseum.nl


Wil je een houtkachel, maar geen overlast veroorzaken? Wil je hout stoken, maar niet het ene netje na het andere verstoken? Dat kan! Met de houtkachels van Rocket Stove Store.
www.rocketstove.store


Local Spirit is een stichting die mensen wil laten participeren aan herstel van de natuur door bomen te planten, gezamenlijk zwerfvuil ruimen en meer. Ze komen met zaadjes in een verrassingsverpakking en jonge boompjes.
www.localspirit.nl

Strohplatz is een zo zelfvoorzienend mogelijke leer- en rustplek in de bosrijke glooiende heuvels nabij Trier/Luxemburg in de Duitse Eifel. In Nederland biedt Strohplatz de cursussen Zelfvoorzienend Off-gridGelukkig Groen en geweldloze communicatie aan. Strohpatz komt met deze thema’s naar het ecodorp.
www.strohplatz.com


We kunnen geen dag zonder water. Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Water. Zo vanzelfsprekend in dit land. Dat komt toch gewoon uit de kraan? Maar als u uw lichaam het beste gunt, blijkt dat leidingwater toch niet zo optimaal van kwaliteit. Daarvoor zijn oplossingen van Vitaal Water.
www.vitaaldrinkwater.nl


Bee U maakt natuurlijk producten en geneesmiddelen van planten uit de eigen tuin en natuurlijke vetten en geeft informatie over de geneeskracht van de planten. De producten zijn olie, zalven, zepen, droomzakjes en theekruiden.


Het tuintijdschrift Onze eigen TUIN bestaat al sinds het voorjaar van 1955. Uitgever Theo Moussault, de echtgenoot van Mien Ruys was de eerste uitgever van het tijdschrift. Alle nieuwe stromingen in de tuin kwamen in de loop van de jaren aan de orde, maar uitgangspunt bleef onveranderd het streven naar een hoge kwaliteit in de vormgeving en beplanting van de moderne tuin.
www.onzeeigentuin.nl


Gerhard Jannink met zijn bedrijf Agriculture of tomorrow ontwerpt en maakt geweldig tuingereedschap! Bijvoorbeeld ergonomische gereedschappen om te tuinieren en om je erf schoon te houden, zoals de prijswinnende holle schoffel. Gerhard demonstreert ze graag en geeft ook graag informatie over de invloed van de planeten op je planten.
www.agriculture-of-tomorrow.eu


LA BARBIERA maakt overheerlijke zelfgemaakte vruchtenwijn.
www.facebook.com/profile.php?id=100003437535408


HV Scooters uit Alkmaar heeft hele leuke elektrische scooters.
www.hvscooters.nl


De Blije Boeddha verkoopt edelsteen-bollen, edelsteen-hangers, edelsteen-armbanden, ruwe edelstenen, gepolijste edelstenen, trommelstenen, knuffelstenen, edelsteen harten en geodes.
www.blijeboeddha.nl


TuinJoop heeft een geweldig assortiment zaden en zelfgemaakte kruidenproducten.
www.tuinjoop.com


Zorgboerderij ‘t Radje is een kleinschalige hobbyboerderij waarbij naast wat kleinvee, een moes- en siertuin ook de zelfmakerij een belangrijke rol speelt. Ze verwerken producten uit de tuin, maar maken ook eigen pindakazen.
www.zorgboerderijhetradje.nl


Deborah Megens kweekt geneeskrachtige planten en heeft een eigen boek ‘Kruiden – kweken en koken / binnen en buiten’.


Blij van kleur is een winkel waar je blij wordt van kleur! Met katoen, wol, acryl, wolvilt en woonaccessoires waarmee je van je huis, je thuis maakt.
www.blijvankleur.nl


Lydia Klok is de imker van Imkerij Polderbijen en heeft een groot assortiment honing en producten met honing plus de expertise voor een antwoord op al je vragen over imkeren.
www.polderbijen.nl


Bloem & Kruid heeft overheerlijk eten en drinken met ingrediënten uit eigen moestuin.


Lots en More heeft de juiste buitenkleding zoals hoeden, petten en outdoor jassen.
www.lotsandmore.nl


De Bleeslat maakt vlechtwerk van wilgenteen en bijzondere objecten voor binnen en buiten.
www.bleeslat.nl


Firma Indruk laat zien hoe je zuivere olie kan mengen met water zonder emulgator en neemt ook Demeter-olie, een bio-waterwervelaar, bijenwaskompressen, Imlan-huidcreme en Demeter-cosmetica mee.
www.firma-indruk.nl


Shamanicworld-seeds heeft een breed assortiment zaden van planten met een speciale werking.
www.shamanicworldseeds.nl


Maalderij de Gouden Engel maakt eigen bakmixen en bakt ook koekjes en andere zoete en hartige producten. Alle producten zijn biologisch.
www.maalderij-degoudenengel.nl


De meest geweldige snijplanken en messen uit Amsterdam.
www.damplank.nl


PURE, AMBACHTELIJKE NATUURCOSMETICA bij de Tuin van Maria
Zoek je een natuurlijke verzorging, voedend en gezond voor je huid, je haar en baard? Dan zit je goed bij Tuin van Maria! Wij maken al onze verzorgingsproducten zelf.
www.tuinvanmaria.nl


Zeewaar introduceert Vitamine Zee. In 2013 hebben we de 1e zeewierboerderij van NL opgericht en sindsdien pionieren we de  ontwikkeling van dit innovatieve vakgebied. Zeewaar gelooft in duurzame zeewierteelt omdat het goed is voor mens én milieu.
www.zeewaar.nl